Rostiga Rollmodeller

Race:  Human
Coach:  Jonaz Z
Description
Män som inte har tid att blöda.

 
Rostiga Rollmodeller team badge
Bulletin board from the coach
Jan. 7th, 2019 - old news
Det var en gång...
Historien on Rostiga Rollmodeller tog sin början i slutet av en helt annan era, närmare bestämt i slutet på en teater genre. Actiongenren hade varit dominerande bland de kringresande teatersällskapen där både de muskulösa skådespelarna och de lite mindre muskulösa dramatikerna var avgudade bland de mindre välbeställda i Imperiets alla städer. Detta hade gett dem ett liv med överflöd av kvinnor och dryck.

Denna anrika genre hade dock börjat tappa sin lyster och en ny genre började bli populär bland plebejernas ungmör. Romkom kallades denna nya genre och handlade oftast om hur unga prinsar beblandade sig med folket och mötte unga flickor som de tillslut gifte sig med. Uppsättningar så som Söt Kvinna var förödande för actionuppsättningar så som Dö Hårt och Total Återkallning då en kavaljer hade svårt att övertyga sin unga mö dessa uppsättningars förträfflighet. Många menade även på att de unga dramatikerna sen ytterligare hade förrått actiongenren genom att förmätet skriva högtravande dialoger och dramatisera för lite armborstskytte från höften för att försöka locka tillbaka dessa unga möer med tillhörande kavaljer. Detta med mindre höftskytte kanske mer kom av att teaterskrået började gnälla om att deras medlemmars mer frekventa enögdhet hindrade dem från vidare karriär inom den numera lönsammare nya genren då ett mer prinsaktigt utseende som inte innefattade ögonlapp, var att föredra men nog om detta nu.

Under dessa mörka dagar gjordes ett sista försök av Imperiets en gång så vördade teaterhjältar, att återta sin forna glans med uppsättningen De Förbrukningsbara men magin infann sig aldrig riktigt och publiken svek efter bara några få föreställningar. Rykten började även florera att den kända dramatikern Rilliam Rakespeare som var författaren av uppsättningen, var en bluff då han egentligen var illitterat och ständigt berusad och inte hade förmågan att författa något alls. Det ryktet har senare avfärdats som en konspirationsteori.

I detta nattsvarta och desperata tillstånd samlade skådespelaren Rylvester Rallone ihop sina närmaste kolleger och övertalade dem alla att de tillsammans måste sadla om då slaget om teaterscenen måste anses förlorat. Rylvester föreslog att som gammal actionhjälte borde steget inte vara så långt till att börja spela Blood Bowl som alla visste var omåttligt populärt även bland teaterfolk. Detta ansågs av samtliga vara en utmärkt idé då detta skulle ge alla en ny möjlighet att åter få åtnjuta rampljuset precis som i forna glansdagar. En gammal materialförvaltare för Reikland Reavers som var ett stort fan av Rylvester Rallone, sa sig vara villig att ge gruppen en hel laguppställning av gammal Reavers utrustning som han hade liggande i sin lagård, i utbyte emot samtliga skådespelares autografer med tillhörande lyckönskningar. Utrustning var införskaffad, putsad och justerad efter sin användare och nu så var det bara att erövra Blood Bowl-världen och gå till historien som gudar med tillhörande vin, kvinnor och sång.

Nu var de ju inte riktigt där men det var detta man nu kunde utläsa i deras ögon när de för första gången iförda sin utrustning, heroiskt skådade ut över den lilla gräsplätten som låg bakom deras vagnar. De blev dock snabbt smärtsamt medvetna om att de faktiskt inte hade en aning om hur man spelade då de stirrandes ut i fjärran joggade ut på gräsplätten och den pampiga musiken till slut kom av sig i deras inre samtidigt som blicken sänktes och villrådigt sökte sig till sina lagkamraters i hopp om vägledning som inte gick att finna. Men detta löste sig snabbt när Rilliam Rakespeare rullade in vid middagstid efter ytterligare en natt av ofog. Han berättade att han mycket väl kände till detta spel då hans far hade varit en framstående tränare som även kastat ut honom när han visade sig vara en usel spelare mycket beroende på hans klena benstomme. Med löfte om silver och återställd ära sa Rilliam Rakespeare att han skulle bli deras tränare och leda dem till framgång i denna ädla sport med tillhörande vin, kvinnor och sång. Men först gick han och hämtade sin favorit utskänkningsman som han sa skulle agera apotekare för laget då hans brygder var de mest potenta i riket och även kunde få de döda att börja vifta på tårna.

Efter en liten tid med träning och några vänskapsmatcher, så visade sig att apotekaren en kväll hade serverat ett Blood Bowl lag bestående av hobbitar som hade kommit till stan för att börja spela i en lokal Blood Bowl serie. De hade slagit vad med Apotekaren om att de minsann kunde dricka upp hela hans lager med öl och även allt annat som han hade att erbjuda emot deras plats i denna serie då Apotekaren nämnde att han var funktionär i det lokala laget Rostiga Rollmodeller som nu var deras lagnamn efter att Rilliam Rakespeare berusad en kväll hade börjat smäda dem och där ett av epiteten hade fastnat. Hobbitarna hade till slut förlorat vadet då de blev serverad en tunna bryggd av en mer experimentell natur från Apotekarens privata lager. Det slutade med att alla avled på fläcken och i en rockficka hittade han en inbjudan till den lokal serien.

Nu kunde äntligen jakten på ära och berömmelse börja på allvar.
- Jonaz Z
 
 
 
Tournaments played:
Season 16, Season 17
Playing in:
Major Season 18
Trophies won:
nonego to previous page
First place Season 17
 
Second place Season 17
 
Third place Season 17
 
Best Stunty Season 17
 
Winner Korpen 9
 

 
Latest matches:
Major Season 18, Vecka 8 - 9
  3    Rostiga Rollmodel...
  1    Prophets of the Maw

Minor Season 18, CVC Match 2
  2    Brunnsbo Rams
  3    Mean Bay Ratpack

Major Season 18, Vecka 8 - 9
  1    Bräkenäs Betongbo...
  1    Hisingen Sewersides
Major Season 18, Vecka 8 - 9
  1    Gutter Gunners
  1    Kville Yellow Jac...
Major Season 18, Vecka 8 - 9
  0    Caveland Browns
  2    Chaos Pride
Major Season 18, Vecka 6 - 7
  2    Gutter Gunners
  2    Rostiga Rollmodel...

Minor Season 18, Februari
  2    Mean Bay Ratpack
  0    Shambletown Peddl...
Minor Season 18, CVC Match 2
  1    Mount Raven Soulr...
  2    Vildvuxet Ogräs

Major Season 18, Vecka 6 - 7
  0    Gåshöjdens BK
  3    Bräkenäs Betongbo...

Minor Season 18, CVC Match 1
  2    Goatenburg Hellboys
  4    Mean Bay Ratpack

Major Season 18, Vecka 6 - 7
  4    Dalsland Treehugg...
  0    Caveland Browns
Major Season 18, Vecka 6 - 7
  0    Prophets of the Maw
  2    Beefcake Bullies
Major Season 18, Vecka 6 - 7
  3    Gloom Bog Ratpack...
  1    Kville Yellow Jac...

Minor Season 18, CVC Match 1
  1    Majorna Stingers
  2    Rösereds Idrottsp...
Minor Season 18, Februari
  1    Rösereds Idrottsp...
  2    Mount Raven Soulr...

Major Season 18, Vecka 6 - 7
  1    Chaos Pride
  1    Hisingen Sewersides
Major Season 18, Vecka 4 - 5
  3    Kville Yellow Jac...
  1    Prophets of the Maw
Major Season 18, Vecka 4 - 5
  1    Rostiga Rollmodel...
  2    Beefcake Bullies
Major Season 18, Vecka 4 - 5
  2    Bräkenäs Betongbo...
  1    Dalsland Treehugg...
Major Season 18, Vecka 4 - 5
  1    Gåshöjdens BK
  3    Chaos Pride
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League